logo
امروز : سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۵۷
[ شناسه خبر : ۴۳۷۰۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 3 دقیقه ]
کارشناس بهداشت محیط بیمارستان امام حسین (ع) زنجان:

نگرانی بابت امحای زباله‌های بیمارستانی نیست

نگرانی-بابت-امحای-زباله‌های-بیمارستانی-نیست-
کارشناس بهداشت محیط بیمارستان امام حسین (ع) زنجان گفت: مقدار پسماندهای عفونی، تیز و برنده در بیمارستان امام حسین (ع) روزانه حدود ۱۹۰ کیلوگرم است که در یک ماه به ۱۰ هزار کیلوگرم می‌رسد که روند بی‌خطرسازی و امحای این زباله‌ها به بهترین شکل انجام می‌شود.

محمود بیگدلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه بیمارستان امام حسین (ع) زنجان اقدامات مؤثری در راستای مدیریت صحیح پسماندهای عفونی بیمارستانی انجام داده و به‌طور دقیق بر اساس ابلاغیه‌های وزارت بهداشت عمل می‌کند، اظهار کرد: تمام اقدامات لازم جهت بی‌خطر کردن پسماندهای عفونی توسط دستگاه‌های مربوطه در بیمارستان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه تفکیک پسماندهای بیمارستانی و بی‌خطر کردن آنان قبل از عمل امحا امری مهم است، افزود: پسماندهای بیمارستانی در بیمارستان امام حسین (ع) به چند دسته کلی تقسیم می‌شوند که شامل پسماندهای عفونی، غیرعفونی، تیز و برنده و پسماندهای دارویی و شیمیایی هستند.

کارشناس بهداشت محیط بیمارستان امام حسین (ع) اضافه کرد: این تفکیک از همان ابتدا در بخش‌های مختلف بیمارستان انجام می‌شود تا روند بی‌خطرسازی و امحای این زباله‌ها به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.

وی با اشاره به پسماندهای عادی و غیرعفونی در بیمارستان، ابراز کرد: این پسماندها زباله‌هایی هستند که خطر خاصی از نظر بهداشتی ندارند و قابل مدیریت از طریق سیستم جمع‌آوری شهری هستند.

کارشناس بهداشت محیط بیمارستان امام حسین (ع) گریزی به تحویل پسماندها به شهرداری زد و بیان کرد: مقدار این نوع زباله‌ها در بیمارستان امام حسین (ع) روزانه حدود ۲۵۰ کیلوگرم است.

بیگدلی با بیان اینکه پسماندهای عفونی شامل زباله‌های آلوده به میکروب‌ها، خون و سایر مواد زیستی خطرناک هستند، به‌صورت ویژه مدیریت می‌شوند، عنوان کرد: در این بیمارستان، زباله‌های تیز و برنده همچون سرنگ، تیغ جراحی و سایر ابزارهای پزشکی، ابتدا در دستگاه اتوکلاو تحت دمای بالا و فشار بخار قرار گرفته و بی‌خطر می‌شوند.

وی با اشاره به فرآیند اتوکلاو کردن زباله‌ها با دقت بالایی زد و ادامه داد: به‌صورت روزانه تست‌های شیمیایی و به‌صورت هفتگی تست‌های بیولوژیکی بر روی پسماندهای عفونی توسط کارشناسان انجام می‌شود، اضافه کرد:پس از این مرحله، شرکت‌های معتبر محیط‌زیستی این زباله‌ها را از نظر میکروبی بررسی و تأیید می‌کنند.

کارشناس بهداشت محیط بیمارستان امام حسین (ع) گفت: مقدار پسماندهای عفونی و تیز و برنده در این بیمارستان روزانه حدود ۱۹۰ کیلوگرم است که در یک ماه به ۱۰ هزار کیلوگرم می‌رسد.

بیگدلی عنوان کرد: پسماندهای دارویی و شیمیایی یکی از حساس‌ترین انواع زباله‌های بیمارستانی هستند که نیازمند مدیریت ویژه‌ای هستند. 

 

وی ادامه داد: این زباله‌ها در بیمارستان امام حسین (ع) به چهار دسته داروهای معمولی، داروهای خطرناک پزشکی، سرطان‌زا و پسماندهای حاوی فلزات سنگین مانند جیوه و باطری‌ها تقسیم می‌شود.

 

مهندس بهداشت محیط بیمارستان امام حسین (ع) ابراز کرد: به‌دلیل نبود امکانات لازم برای بی‌خطرسازی این نوع پسماندها در داخل بیمارستان، زباله‌های دارویی و شیمیایی جمع‌آوری‌شده و پس از رسیدن به تناژ مشخص، از طریق شرکت‌های معتبر محیط‌زیستی برای بی‌خطرسازی منتقل می‌شوند. مقدار این نوع پسماندها روزانه حدود ۱۰ کیلوگرم است.

بیگدلی ادامه داد: مدیریت صحیح پسماندهای بیمارستانی تأثیر مستقیمی بر سلامت کارکنان، بیماران و محیط‌زیست دارد. با اجرای فرآیندهای تفکیک و امحای استاندارد، خطرات ناشی از آلودگی‌های میکروبی، انتقال بیماری‌های عفونی و آلودگی‌های شیمیایی به حداقل می‌رسد.

وی گفت: بیمارستان امام حسین (ع) زنجان با رعایت استانداردهای بین‌المللی، یکی از مراکز پیشرو در این حوزه محسوب می‌شود و تلاش می‌کند با بهره‌گیری از روش‌های نوین، پسماندهای بیمارستانی را به شکل کاملاً بهداشتی و ایمن مدیریت کند.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر